lauantai 15. joulukuuta 2012

Geelikynsien poistaminen viilaten

Minulta on muutamia kertoja kysytty neuvoja siihen, miten geelikynnet voisi poistaa. Itse poistan kynnet viilaamalla. Viilaaminen toki kestää, mutta on oikein tehtynä hellävaraisempi tapa kuin kynsien irti repiminen. Repiminen saattaa vahingoittaa omaa kynttä. Joskus olen itsekkin kynsiä repinyt irti, mutta viimeinen kerta oli, kun revin kynnen ja geelikynsi vei mukanaan omaa kynttä ihan kivasti. Oma kynsi siis repesi todella lyhyeksi ja oli pitkään kipeä! Viilaamisellaki voi pahimmassa tapauksessa saada vahinkoa aikaan, mutta kun huolehtii ettei viilaa liikaa ja vahingoita omaa kynttä, niin kynsistä pääsee siististi eroon.

Ja taas haluan mainita, että kerron miten MINÄ poistan kynnet. En siis ole mikään ammattilainen tai kursseja käynyt, mutta olen todella monet kynnet poistanut tällä menetelmällä ja se ei ole vahingoittanut kynsiä.

Poistamiseen tarvitaan viiloja. Viiloihin kannattaa panostaa sen verran, että ostaa muutaman erilaisen. Ei kannata lähteä poistamaan kynsiä markettien pikkuviiloilla, niillä mitkä muistutavat jäätelötikkuja. Hyvillä viiloilla kynsien poistaminen käy nopeammin ja helpommin. Lisäksi hyvät viilat kestävät pidempään!


Tässä käyttämäni viilat:
- harmaa viila on kaikista karhein ja sillä teen suurimman osan työstä.
- Sininen on hieman pehmeämpi
- Valkoisella pehmeällä blokkiviilalla viimeistelen kynnen.


Tällaiset kynnet olivat ennen poistoa. Kynnet ovat kasvaneet 5 viikkoa. Kynnet oon tehty Essin luonnonkynsiin, vain muutamassa kynnessä oli tippi, koska ne olivat katkenneet aiemmin.



Ihan ensin desinfioimme taas molempien kädet. Poistamisessa hygienia on tietenkin tärkeää ja koska en nyt poista omia kynsiäni, niin olen pessyt ja desinfioinut myös viilat ennen kuin käytän niitä Essin kynsiin. Jos poistat omia kynsiäsi ja käytät omia viilojasi niin pese kätesi ainakin huolellisesti!



Essi siis halusi lyhyet kynnet, joten ihan ensin leikkasin leikkureilla kynsiä vähän lyhyemmäksi. Ihan lyhyeksi kynsiä ei kannata leikkurilla leikata, vaan jätin kynsiin vielä viilattavaakin.
Jos geelikerros on todella paksua, niin leikkureilla ei välttämättä edes saa kynttä lyhyemmäksi. Silloin voidaan kynttä ensin viilata kärjestä vähän ohuemaksi ja käyttää leikkuria sitten, tai suosiolla viilaa pituutta pois ihan viilaamalla.
Jos kynsiin on tehty tippipidennys tai geelipidennys ja halutaan säilyttää oman luonnonkynnen pituus ( yleensähän kynsi on ehtinyt kasvaa jonkin verran), niin kynsi kannattaa viilata oman kynnen pituuteen asti.



Viilaamisen aloitin karhealla banaaniviilalla. Viilan kahreus on 100. Viilan muotoilu helpotti viilaamista, etenkin kun viilataan kynsivallien läheltä.
Aluksi viilasin melko reippaasti. Geelikerroksen paksuttaa pitää seurata, ettei innoissaan viilaa liikaa. Joskus oman kynnen ja geelikynnen raja voi olla melko huomaamaton ja silloin saattaa vahingossa viilata jo luonnonkynteen kipeä "uran".
Tällä viilalla viilasin kynttä niin kauan, että siihen jäi ohut kerros geeliä.


Seuraavaksi otin sinisen viilan, joka on karheudeltaan 180. Myös tämä viila on muotiltu helpottamaan viilausta.
Keskimmäisestä kuvasta näkee hyvin kuinka kynsi alkaa jo irtoamaan tuosta ylhäältä. Tässä vaiheessa ei kannata alkaa repimään sitä irti tai työntämään mitään appelsiinipuutikkua sen alle ja "pinksauta" koko kynttä irti, sillä kynsi on yleensä sen verran tiukasti geeleineen kiinni omassa kynnessä, että omaan kynteen jäisi ikävät jäljet. Viilaamalla ilmaantuneet kohdat lähtevät irti nätisti ja jossain kohtia kynttä lähtee irti jo pieninä paloina.
Tällä viilalla viilaan kynnen melkein kokonaan puhtaaksi geelistä. Joihinkin kohtiin jää vielä geeliä todella vähän, mutta sieltä täältä geeli irtoaa jo liuskoina kokonaan.
Viimeisestä kuvasta näkee, että lähempänä kynsinauhoja kynellä ei geeliä enää ole, mutta kärjessä on vielä todella ohut kerros.

Viimeiseksi käytän tuollaista pehmeää blokkivilaa. Näitäkin on erilaisia, toiset ovat kovempia ja toiset pehmeämpiä. Tämä on melko pehmeä ja siksi hyvä viimeistelyyn. Myös esimerkiksi >> tämä << viila sopisi hyvin.
Viilatessa pyrin välttämään luonnonkynttä ja viilaan vain geelin kohdalta. Jos viilaaminen ei ole vielä kovinkaan tuttua puuhaa, niin kynteen voi jättää suosiolla ohuen kerroksen geeliä. Kuten viimeisestä kuvasta näkyy, niin minullakin jäi kynnen kärkeen ihan vähän geeliä joihinkin kohtiin. Sitä ei kuitenkaan juurikaan huomaa.



Tällaiset kynsistä tuli viilauksien ja puhdistuksen jälkeen.
Kynet tuntuvat varmasti tässä vaiheessa todella ohuilta ja haurailta, sillä olethan ehtinyt tottumaan paksuihin ja kestäviin geelikynsiin.



Lopuksi lakkasin kynnet kirkkaalla lakalla ja levitin kynsinauhaöljyä.




Pölyä ja kynnen palasia oli pitkin pöytää kun lopetimme. Aikaa poistamiseen saimme kulumaan tunnin verran. Kynsistä tuli siistit, eikä niihin jäänyt "repeämiä", joita tulee helposti jos kynnen repii irti.


Toivottavasti tästä oli jollekkin jotain hyötyä :)

13 kommenttia:

  1. Kiitos, todella hyvä postaus aattelin just en miten saa poistettuu vahingoittamatta oma kynttä niin ainaki sulla tää tekniikka toimii aattelin kokeilla tätä.
    Kiitos vielä kerran. :)

    VastaaPoista
  2. Itellä oon jättäny sen ohuen kerroksen kynsiin ja antanu kasvaa pois,ei rupee omat kynnet niin helposti katkeilemaan jos jättää pituutta hieman :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekkin teen niin joskus. Välillä se ohutkin geelikerros on vaan alkanut häiritsemään jos olen kynsiä lakkaillut, mutta se toki auttaa siinä, ettei kynnet katkeilisi niin helposti :)

      Poista
  3. Kiitos paljon! Oli hyötyä! Miten siis desinfioit viilat? Kastatko ne jonnekkin vai pyyhit desinfiointiaineella?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suihkutan niihin desinfiointiainetta ja pesen vedellä vielä :)

      Poista
  4. harmi kun ei oo enää noin nätit kynnet mulla :D jouduin leikkaamaan ihan lyhyiksi kun alko liuskottumaan ja katkeilemaan:(

    VastaaPoista
  5. Pitäis kans ruveta harrastaan tätä viilaamista mutta se geelien repiminen vaan on paljon nopeempaa.. :D mitä geelejä muuten käytät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on :D Käytän Cesars Secretsin geelejä ja lisäksi värigeeleinä on Baehrin geelit.

      Poista
  6. Siistiltäpä näyttävät sun kynnet geelien poiston jälkeen; mä oon luullut että omat kynnet näyttää aina silloin aika kärsineiltä, mutta tässä ei kyllä näytä. :)

    VastaaPoista
  7. Voiko tähän jotenkin soveltaa ne mitä käytetään kynsien teossa? (valkoinen, pinkki ja sininen). Vastaa mahd pian! :)

    VastaaPoista
  8. Viiloja varmasti tarkoitat? Tietenkin voi soveltaa. Poistaminen kannattaa aloittaa aika karhealla viilalla ja vaihtaa pehmeämpään kun geelikerros on ohut ja aletaan olemaan lähempänä omaa kynttä.

    VastaaPoista